Training overzicht
training1

Introductie Training

Waar gaat deze training over?

Verbindend Communiceren is o.m. gebaseerd op het gedachtegoed van de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall Rosenberg. Hij ontdekte zo’n 30 jaar geleden dat de manier waarop we met elkaar hebben leren communiceren voor veel verwarring, problemen en conflicten kan zorgen. Om hier verandering in te brengen ontwikkelde hij Nonviolent Communication. In het Nederlands vertaald heet dit Geweldloze Communicatie. Omdat deze vlag voor mij niet helemaal de lading dekt noem ik het Verbindend Communiceren. Iedere communicatie is er op gericht verbinding met elkaar te maken en zo een boodschap over te brengen. Net als bij de telefoon komt zonder verbinding de boodschap niet over. De introductietraining is een uitstekende gelegenheid om met Verbindend Communiceren bekend te raken en de voordelen zelf te ervaren. Ik ga je meer over Verbindend Communiceren vertellen en je gaat ook zelf aan de slag. Uiteindelijk wil je naast een inspirerende dag toch ook iets bereiken. Je krijgt de gelegenheid om zelf situaties in te brengen zodat je er ook zelf in de praktijk mee aan de slag kunt gaan.

Hoe verloopt deze training?

Deze training is een introductie en gericht op het krijgen van inzicht, opdoen van inspiratie en actief met anderen samenwerken.

We gaan het hebben over:

 • respectvol met elkaar communiceren;
 • hoe het vergroten van de vaardigheid in het spreken en luisteren je kan helpen;
 • hoe je grenzen aan kunt geven en daarbij de vrede kunt bewaren;
 • hoe je ook de moeilijke dingen met elkaar op een prettige manier kunt bespreken;
 • hoe je met emoties om kunt leren gaan en de achtergrond ervan kunt gaan begrijpen.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn communicatieve vaardigheden wil uitbreiden. Zowel zakelijk als in de privé sfeer kunnen de geleerde vaardigheden direct worden toegepast.

Wil je meer weten of jezelf op de training voorbereiden? Blader dan ook eens door het boek van Marshall Rosenberg: Geweldloze Communicatie.

Kosten

Particulier: € 130,-  ( 1 dag inclusief handleiding, koffie en thee)
Zakelijk:      € 175,-  (1 dag inclusief handleiding, koffie en thee)

In-company: vraag een offerte aan

 

Deze training is vrijgesteld van BTW.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.

 • 26 sep

  Introductie Training

  Den Bosch

  10 – 17 uur (1 dag) €95,- p.p.