Training overzicht
training14

Mindfulness

Mindfulness en meer …

Mindfulness, wij noemen het eigenlijk liever re-mindfulness omdat we méér doen dan het meditatieve in stilte zitten alleen. Het gaat ons vooral om de praktische toepassing van het gedachtengoed dat onderdeel uitmaakt van het Boeddhischtisch Edele achtvoudige pad dat bekendheid heeft gekregen onder de naam Mindfulness. Wil je in mindfulness kunnen leven en de positieve effecten daarvan ervaren, dan is het van belang dat je het overal en steeds weer kunt toepassen. Het werpt pas echt zijn vruchten voor je af als het een levensstijl wordt. Eigenlijk is dit in die zin dan mindfulness voor gevorderden.

Wat gaan we doen?

We zullen een variatie van meditatieve en actieve momenten gebruiken, om het inzicht en de ervaring te creëren, die je in staat stelt dit ook in het dagelijkse leven toe te passen. “Hoe zit je stil in het midden van een storm” blijft het hoofdthema. Daarmee bedoelen wij dan vooral een praktische toepassing van de principes van mindfulness in het dagelijks leven, dat soms veel van een storm wegheeft. Tijdens deze dag zullen we tijdens alle activiteiten steeds weer de stilte in onszelf zullen opzoeken. Het gaat er juist om tijdens alle activiteiten steeds vaker tegelijk de stilte in onszelf te ervaren en te bewaren. Daarom dus re-mindfulness; mijzelf er steeds weer aan herinneren dat de stilte in mij is.

We zullen onder meer aandacht besteden aan het “juiste zien”, “juiste denken” en “juiste spreken”, een lichaamsmeditatie doen, ademhalings- en ontspannings-oefeningen. Al met al een dag met afwisseling.

Wat mee te nemen deze dag?

Trek makkelijk zittende kleding aan en neem pantoffels mee of een paar dikke sokken. Neem ook je eigen lunch mee, iets lekkers voor tussendoor en misschien iets om met anderen te delen.

Workshops die niet op de lopende agenda staan worden op aanvraag voor groepen gegeven.

Meer informatie?

Heb je nog vragen laat het ons dan gerust weten. Je kunt ons bellen of mailen via onderstaande telefoonnummers en emailadressen:

Rob Assmann, tel. 013-5072365, email  rwmassmann@planet.nl
Govert van Ginkel, tel. 030-8784645, email mail@govertvanginkel.nl

Meer over ons

Rob Assmann (1964) Vanuit mijn persoonlijke ervaring met meditatie en zelf healing van ruim 15 jaar geef ik met veel toewijding in binnen en buitenland trainingen Mindfulness, intuïtieve en persoonlijke ontwikkeling, healing en zelf healing, actieve (dans)meditaties e.d. Daarnaast werk ik als energetisch Therapeut en als vrijwilligerscoach voor Velt-vzw. Sinds 1998 beoefen ik een Tibetaanse Self Healing methode die ik heb geleerd van een Tibetaanse Healer Leraar Lama T.Y.S. Gangchen Rinpoche. Jaarlijks volg ik diverse retreats en bijscholingen in Tibetaanse Self Healing meditaties en Boeddhistische filosofie en psychologie in Nederland, Italië en regelmatig ook in Indonesië. De afgelopen 15 jaar heb ik diepgaand kennis gemaakt met de healing methode volgens Linda Keen en heb ik de graad van Reiki Master behaald. Sinds 2010 ben als representant actief bij familieopstellingen en ik volgde een aantal modules systemisch werken. Twee jaar heb ik een intensieve leergang gevolgd in Verbindend communiceren (geweldloze communicatie). Bij het Johan Borgman College (Utrecht) voltooide ik een 4-jarige HBO opleiding tot energetisch therapeut.

“Bij welke grote meesters en leraren ik lessen heb gevolgd doet er eigenlijk niet zo toe… waar het op aankomt is hoe ik die wijze levenslessen in mijn eigen leven toepas, want alleen op die manier kan ik het op een doorleefde manier uitdragen.

Mensen in contact brengen met hun innerlijke kracht en eigen wijsheid is mijn passie.”

Govert van Ginkel (1956)  werkte als jurist en docent vanaf 1988 in het arbeidsrecht. Vanuit zijn interesse in wat mensen beweegt en hoe (innerlijke) conflicten ontstaan, omgebogen en voorkomen kunnen worden ontwikkelde hij zich verder. Hij maakte zich diverse technieken eigen waaronder Neuro Stress Release, The Bowen Technique, Dru Yoga, Quantum Psychology, Transcedente Meditatie, NEI, NLP, Alternatives to Violence Project, Geweldloze Communicatie, Restorative Circles en Herstelrecht in het Onderwijs.

Vanaf 2001 is hij zelfstandig trainer en geeft hij o.m. training in verbindend communiceren en diverse vormen van conflicthantering. Hij geeft training in het Nederlands en het Engels aan particulieren, scholen, bedrijven en mediators in Nederland en Noord Amerika.

“Rust in mijn dag is een keuze en ieder dag ervaar ik dat weer opnieuw. Mij ervan bewust dat een conflict zich niet buiten mijzelf afspeelt maar in mij, komt steeds weer de vraag omhoog: wat zie ik dan, wat hoor ik, wat denk en voel ik. Het is een proces van zelf onderzoek, met mijn aandacht stilstaan bij het proces waar ik in zit, dat mij helpt om de rust in  mijzelf te vinden. Soms gaat dat snel, soms duurt het langer. Ook het accepteren dat dit zo is hoort daar bij. Het is een avontuur dat mij soms via een rit in de achtbaan weer in de stilte van de natuur terugvoert. Met passie voor het leven en enige humor maak ik samen met jou in verbondenheid deze reis.”  

Kosten

Particulier €125,-.

Deze training is vrijgesteld van BTW.

 

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.