Training overzicht
training2

Verbindend Communiceren I

VC I: Fundament

Dit is een 4-daagse training waarin we de basis van het Verbindend Communiceren bespreken, demonstreren en oefenen. We leggen als het ware een nieuw fundament waarop we samen verder gaan bouwen. Het gaat om het vergroten van kennis en vaardigheden. Door het inzicht dat je krijgt ben je in staat om helder en effectief te communiceren. Het fundament bestaat in grote lijnen uit de onderwerpen: waarneming, gevoel, behoefte, verzoek en empathie. Voor de specifieke onderwerpen die aan de orde komen klik je hier. Verbindend Communiceren is o.m. gebaseerd op het gedachtegoed van de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall Rosenberg. Wil je meer weten of jezelf op de training voorbereiden? Blader dan ook eens door zijn boek: Geweldloze Communicatie (Nonviolent Communication).

De training VC I kan ook in 2 delen worden gegeven waarvan deel 1 de introductie is en deel 2 het vervolg daarvan. Samen vormen zij de training VC I: Fundament. Voor meer informatie klik je hier.

Hoe verloopt deze training?

De opbouw van de training bestaat bij ieder element steeds uit een stukje theorie, een demonstratie en eindigt met een oefening en evaluatie. Hoe meer je jezelf de theorie al eigen hebt gemaakt hoe makkelijker het oefenen gaat en hoe meer tijd we aan het oefenen kunnen besteden . Een begin kun je maken door het lezen van het boek Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.  De training is vooral gericht op het verkrijgen van basisvaardigheid. De praktijk leert dat er tijd nodig is om jezelf een andere manier van communiceren eigen te maken en vooral oude gedragspatronen los te laten. Het verloop daarvan is voor iedere deelnemer anders en afhankelijk van de reeds aanwezige vaardigheid bij aanvang van de training. Enig geduld met jezelf kan je helpen om je doel te bereiken.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst (training in het Engels is mogelijk) en zijn communicatieve vaardigheden wil uitbreiden. Zowel zakelijk als in de privé sfeer kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

Permanente educatie

Mediators kunnen meer informatie vinden over het PE-programma door te klikken op de training Mediatior I.

Tolken en vertalersHet Bureau BTV heeft de basistraining verbindend communiceren aangemerkt als PE-activiteit. Aan tolken en vertalers die ingeschreven staan bij het Register Beëdigde Tolken en Vertalers worden 22 PE-punten in de categorie A t/m D toegekend voor de deelname aan deze training .

Kosten

Particulier: € 545,- (4 dagen inclusief koffie, thee, handleiding.)
Zakelijk:     € 850,- (4 dagen inclusief koffie, thee, handleiding.)
Mediator:   € 820,- (5 dagen inclusief koffie, thee, handleiding.)
In-company: vraag een offerte aan

Deze training is vrijgesteld van BTW.

Betaling in termijnen is mogelijk. Hiervoor wordt € 30,- administratiekosten in rekening gebracht. De eerste termijn te betalen voor aanvang van de training en volgende termijnen volgens afspraak.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.

 • 12 sep

  Verbindend Communiceren I: Fundament

  Utrecht

  12 ,19, 26 september en 3 oktober 2018

 • 16 sep

  Nonviolent Communication

  Webinar

  10.30 AM – 12.30 PM MDT –  English spoken!

  Sept. 16 & 23, Oct. 14 & 28, Nov. 11th & 25th, Dec. 9th, Jan. 6 & 27, Feb. 10th & 24th
 • 01 nov

  Verbindend Communiceren I: Fundament

  Den Bosch, 01, 08, 15 en 22 november 2018

 • 14 jan

  Verbindend Communiceren I: Fundament

  Den Bosch, 14 en 28 januari en 11 en 25 februari 2019