Training overzicht
training3

Verbindend Communiceren II

VC II: Inzicht

Heb je de basis van Verbindend Communiceren geleerd in Verbindend Communiceren I: Fundament of een daaraan gelijkwaardige training (oefengroep of basistraining Geweldloze Communicatie), dan kun je daarna deelnemen aan Verbindend Communiceren II: Inzicht. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om het verkrijgen van een dieper “inzicht.” Deze training beslaat 6 dagen en wordt gegeven over 3 maanden in het voorjaar en 3 maanden in het najaar. Verbindend Communiceren II is een verdiepingstraining en beoogt de tijdens de Verbindend Communiceren I training verkregen vaardigheden verder te verankeren en uit te breiden. Daarbij zal iedere trainingsdag een specifiek onderwerp centraal staan. De tijd tussen de trainingsdagen en de spreiding over een periode van zo’n 10 maanden geeft je alle ruimte om met het geleerde aan de slag te gaan. Verbindend Communiceren is o.m. gebaseerd op het gedachtegoed van de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall Rosenberg (Nonviolent Communication). Je kunt jezelf op deze training voorbereiden door het lezen van zijn boek: Geweldloze Communicatie.

Hoe verloopt deze training?

De opbouw van de training bestaat steeds uit een stukje theorie, een demonstratie en eindigt met een oefening en evaluatie.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor iedereen die een basistraining heeft gedaan, de Nederlandse taal beheerst (training in het Engels is mogelijk) en zijn communicatieve vaardigheden verder wil uitbreiden. Hoewel de thema’s van Verbindend Communiceren II ook op deze site als individuele workshops gevonden kunnen worden, wordt in tegenstelling tot deze 1-daagse workshops bij de Verbindend Communiceren II de inhoud van de Verbindend Communiceren I bekend verondersteld. Tijdens de VC II-training maken we van eerder verworven vaardigheden gebruik, gaan er dieper op in en bouwen hier op door. De geleerde vaardigheden kunnen daarna zowel zakelijk als in de privé sfeer direct toegepast worden.

Permanente educatie

Mediators kunnen meer informatie vinden over het PE-programma op de Mediators pagina onder de kop Training in het menu links.

Tolken en vertalers: Het Bureau BTV heeft de verdiepingstraining verbindend communiceren aangemerkt als PE-activiteit. Aan tolken en vertalers die ingeschreven staan bij het Register Beëdigde Tolken en Vertalers worden 34 PE-punten in de categorie A t/m D toegekend voor de deelname aan deze training .

Thema’s Verbindend Communiceren II: Inzicht

Dag 1: Intieme relaties. Intieme relaties heb je met je partner, kinderen en familie. Deze mensen die het dichtst bij je staan kunnen de meest intense gevoelens in je wakker maken. Vandaag gaan we het over de andere zaken hebben die meespelen als het om intimiteit gaat.

Dag 2: Omgaan met boosheid. Boosheid is een krachtige emotie waar mensen van kunnen schrikken. Vandaag werken we aan  het ervaren, uiten en kunnen luisteren naar boosheid. Daarbij behouden we de verbinding.

Dag 3: Feedback. Het gaat er om authentiek te blijven als je iemand vertelt wat de invloed van zijn/haar handelen of gedrag is. Geen mooi verpakte kritiek maar een eerlijke boodschap die de kern raakt en de ander bereikt. Dit is het thema voor deze dag.

Dag 4: Empathie en zelfempathie Vandaag gaat het over actief luisteren en ook echt luisteren naar jezelf. Dit is wellicht minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Ideeën over wat je moet en wel of niet mag kunnen je daarbij in de weg staan.

Dag 5: Als het leven op z’n kop staat. Dit is het thema van vandaag. Schokkende gebeurtenissen kunnen je leven danig op de kop zetten. Weten wat je voor jezelf het best kunt doen of hoe je een ander op kunt vangen zijn vaardigheden die je dan hard nodig hebt.

Dag 6: Waardering uiten. Beloon je iemand voor wat hij deed of vertel je liever wat het voor jou betekent. Er is een belangrijk verschil dat een positieve invloed op relaties heeft en de onderlinge band versterkt.

Kosten

Particulier: €  820,- (6 dagen incl. koffie, thee, handleiding + 1 uur intervisie).
Mediator:   €  975,-  (6 dagen incl. koffie, thee, handleiding + 1 uur intervisie).
Zakelijk:     € 1175,-  (6 dagen incl. koffie, thee, handleiding + 1 uur intervisie).
In-company: vraag een offerte aan.

Deze training is vrijgesteld van BTW.

Betaling in termijnen is mogelijk. Hiervoor wordt € 30,- administratiekosten in rekening gebracht. De eerste termijn te betalen voor aanvang van de training en de overige termijnen volgens afspraak.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.

  • 08 mrt

    Verbindend Communiceren II: Inzicht

    Den Bosch, 08 maart, 26 april, 24 mei, 20 september, 11 oktober en 21 november 2018