Training overzicht
training4

Verbindend Communiceren III

De training verbindend communiceren III is er op gericht om de tijdens de eerdere trainingen verkregen vaardigheden verder te verankeren en uit te breiden. Deze keer gaan we in op persoonlijke effectiviteit en kijken we met name naar belemmeringen die je nog tegenhouden. De tijd tussen de trainingsdagen en de spreiding over een periode van zo’n 10 maanden geeft je alle ruimte om met het geleerde aan de slag te gaan.

Wat houdt Verbindend Communiceren III in: Integratie!

Heb je aan de training VC II: Inzicht deelgenomen, dan is het mogelijk om deel te nemen aan de training Verbindend Communiceren III: Integratie of ook wel genoemd “Het Schaduwjaar”. Na alles wat je over Verbindend Communiceren hebt geleerd laten we alle theorie rusten en gaat het nu alleen nog om de toepassing. In de schaduw van jezelf ligt niet alleen dat wat je (nu nog) tegenhoudt, maar ook het “goud” (het goede en waardevolle) dat je niet eerder zag. De jakhals is niet je vijand maar de beste gids. Door verantwoordelijkheid te nemen voor ook die delen van jezelf die je liever verborgen houdt, kom je tot volledige acceptatie van jezelf. Hieruit wordt de “giraf” geboren die van nature zonder oordelen denkt en spreekt. Meesterschap is het in denken en doen werkelijk belichamen van verbindend communiceren. Het licht dat jij op je eigen schaduw werpt laat je zien waar jouw “goud” verborgen is. Deze training beslaat 6 dagen en wordt verdeeld over 3 maanden in het voorjaar en 3 maanden in het najaar.

Hoe verloopt deze training?

In deel III is er bijna geen theorie maar vooral oefening en uitdaging! Tijdens VC I legden we samen de basis waarbij we begonnen met het leren van een nieuwe techniek. Tijdens VC II werkten we aan meer inzicht en vaardigheid op het persoonlijke en relationele vlak. Het derde deel van de training Verbindend Communiceren gaat meer om jou persoonlijk en in het bijzonder over verdere integratie en toepassing van wat je hebt geleerd. Het is een proces van persoonlijke ontwikkeling en veel meer dan het leren van een nieuwe techniek. Persoonlijke authenticiteit, integriteit en verantwoordelijkheid vragen je om zelf het roer in handen te nemen en te onderzoeken wat jou tegenhoudt. Zaken die je hinderen zijn vaker aanwezig dan je zou willen. Omdat je er liever niet naar kijkt of je het jezelf niet bewust bent, noem ik het je schaduw. Werken aan je schaduw betekent tevens het vrijmaken van verborgen talenten waardoor je steeds meer tot je recht komt. Er valt dus veel te winnen door bewust naar jouw schaduw te kijken. We zullen gebruik maken van de stof die je tijdens de basis- en verdiepingstraining bestudeerde, om dieper in te gaan op de onderwerpen die je zelf als deelnemer inbrengt. De transformatie die we zoeken ligt niet in het nog meer leren maar in het confronteren van jezelf zodat je schaduw gaat herkennen en tevens ziet waar het “goud” verborgen is.

Voor wie is deze training geschikt?

Door de opbouw en aard van het trainingsprogramma kun je alleen deelnemen als je Verbindend Communiceren II hebt afgerond en er geen psychologische beperkingen zijn om deel te nemen. Indien nodig zal een evaluerend gesprek vooraf plaatsvinden.

Kosten

PARTICULIER
€ 820,-  (6 dagen Incl. 1 uur intervisie, koffie en thee).
MEDIATOR
€  975,-  (6 dagen incl. 1 uur intervisie, koffie en thee).
ZAKELIJK
€ 1175,-  (6 dagen incl. 1 uur intervisie, koffie en thee).

Deze training is vrijgesteld van BTW.

Betalen in termijnen:
Hiervoor wordt € 30,- administratiekosten in rekening gebracht. De eerste termijn te voldoen vóór aanvang van de training en de overige termijnen volgens afspraak.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.

  • 25 sep

    Verbindend Communiceren III: Integratie

    Den Bosch, 25 september, 31 oktober en 28 november 2018 en 06 februari, 06 maart en 10 april 2019