Training overzicht
training19

Waardering die raakt

Waar gaat deze workshop over?

Met waardering laat je anderen weten hoe je iets beleefd hebt. De manier waarop je dit doet bepaalt of iemand dit ook echt zo ervaart. Waardering kan soms hol klinken. Een schouderklopje geven of zoiets zeggen als “goed gedaan hoor!” kan ook heel anders overkomen dan is bedoeld. Misschien heb je dat zelf ook wel eens ervaren. Misschien heb je geleerd dat mensen door complimentjes wat harder gaan lopen. Wellicht is dit ten dele waar. Maar wat nu als dit ook afhankelijk is van de kwaliteit van het compliment dat je geeft en de implicaties die dit heeft. Belonen en bestraffen zijn twee zaken die dicht bij elkaar liggen. Zo is het ook gesteld met waardering en kritiek. En dan is er natuurlijk ook nog zoiets als complimentjes geven om iets gedaan te krijgen. Manipulatie noemen we dat. Je wil natuurlijk voorkomen dat iemand dat denkt. Waardering komt het best over als het authentiek en gemeend is. Tijdens deze 1-daagse workshop werken we hier aan en ga je begrijpen hoe je dat doet. Met deze dag ga je jouw relatie met partner, kinderen, ouders, vrienden, collega’s en klanten verdiepen en werk je aan het opbouwen van onderling vertrouwen.

Hoe verloopt deze workshop?

De opbouw van de workshop bestaat steeds uit een stukje theorie, een demonstratie en eindigt met een oefening en evaluatie. Deze workshop is vooral gericht op het aanreiken van instrumenten, opdoen van inspiratie, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en daarbij creatief en actief met anderen samenwerken.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst (workshops in het Engels zijn mogelijk) en zijn communicatieve vaardigheden wil uitbreiden en relaties wil verdiepen. Zowel zakelijk als in de privé sfeer kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

Workshops die niet op de lopende agenda staan worden op aanvraag ook voor groepen gegeven.

De in deze workshop besproken vaardigheden maken tevens deel uit van de verdiepingstraining Verbindend Communiceren VC II: Inzicht welke je op de agenda op deze site terug kunt vinden.

Verbindend Communiceren is o.m. gebaseerd op het gedachtegoed van de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall Rosenberg (Nonviolent Communication). Wil je meer weten of jezelf op de training voorbereiden? Blader dan ook eens door zijn boek: Geweldloze Communicatie.

Kosten

PARTICULIER
€ 130,- (inclusief handleiding, koffie en thee).
ZAKELIJK
€ 175,- (inclusief handleiding, koffie en thee).

Deze training is vrijgesteld van BTW.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.